Fan Leer Zadelmakerij & Dressage Horses

Jeanette Schaper
Nijesyl 1,
8618 NV Oosthem,

info@fanleer.nl
06 - 12 45 38 59

Dressage Horses

Nanouque JS. Merrie 16-5-2018. Franklin x Prestige VDL (Anouque) Nanouque als twenter!! Nanouque was de beste dressuurmerrie op de stamboekkeuring Harich 2021! Ster, voorlopig keur D-OC. Wat een paard!!

Onze pony's Wild Dancer 1994 en Nightingale 2017. Dancer is voorheen meerdere malen Z-springen geweest, maar is nu met pensioen. Nightingale is zadelmak.

Magnum JS. 16-4-2017. Hengst. Franklin x Krack C. (Rinerfa JS) Helaas is Magnum slechts 3 jaar oud geworden. Filmpje met zijn broertje in de opfok

Kevin JS. D-OC, Hengst 13-6-2014. Franklin x Krack C. (Rinerfa JS). Geselecteerd voor de Suddeutsche hengstenkörung

Frederique JS. PROK. Merrie 18-5-2010. Zhivago x Prestige VDL. Frederique is jong gestorven tijdens de bevalling van haar eerste veulen.

Eastpoint JS. PROK, Prix St. George dressuur Hengst 5-5-2009. Westpoint x Prestige VDL (Anouque). Zelf opgeleid tot M2 dressuur. Loopt nu Prix St. George in Amerika.

Beaumonde JS. Hengst 16-5-2006. United x Variant (Dinerfa)

Anouque. Elite, Preferent, Prestatie, EPTM, D-OC. Merrie 5-5-2005. Prestige VdL x Wellington x Caruso x Roemer

Zinerfa JS. Ster, Sport, PROK, ZZL-dressuur Merrie 18-4-2004. Krack C x Variant (Dinerfa)

Springtime JS. Ster, PROK, Z1-dressuur. Hengst 16-5-1999. Krack C x Variant (Dinerfa)

Rinerfa JS. Ster, Prestatie, PROK. Merrie 15-4-1998. Krack C x Variant (Dinerfa). Op jonge leeftijd al prestatiepredicaat met o.a. een Internationaal Grand Prix en Prix St. George en vele Z of hoger. Enkele van Rinerfa's nakomelingen

Onerfa II JS. Merrie 1-4-1997. Krack C x Variant (Dinerfa). Als twenter gestorven.

Dinerfa. Preferent. Merrie 5-5-1985. Variant x Eros x Akino x Amor

Opium Black JS. Hengst 18-4-2019. Dreamboy x Rinerfa JS


Zo begon het...
Sonja, Welsh kruising, b-pony. Toen ik 8 jaar werd kreeg ik mijn eerste pony. Ze heeft me heel veel zand laten happen en ook heel veel geleerd. We waren gek op springen. Lid van ponyclub De Team te Koudum, gingen we zo'n 5 x per jaar op wedstrijd. 's zomers naar Elfbergen en Koudum en 's winters met de veewagen van Speerstra Warns naar Cornwerd, Pingjum en Tjerkwerd. We wonnen vele prijzen en zijn L-springen geworden.


Ilco 1992, ruin. Schalkhaar x Indiaan

Toen ik 18 jaar werd kocht ik mijn eerste paard. Een twenterhengst van Schalkhaar x Indiaan. Ik zocht hem uit een koppel jonge paarden en viel op zijn aftekeningen. Wij werden B-springen en M-dressuur. In die periode was er een klasse L en een klasse M. L1/L2 en M1/M2 was (tijdelijk) afgeschaft. Ook met veel plezier vele buitenritten gemaakt.

Dinerfa 1985, Variant x Eros x Akino x Evert


Ik wilde graag een veulentje fokken en zo kwam ik Dinerfa tegen. Zij had al wat veulentjes gekregen en was vanwege een blessure niet meer geschikt voor de sport. Wij zijn toch nog M-dressuur geworden. Met twee keer het Amor bloed door haar aderen was ze niet de makkelijkste. Zij heeft in combinatie met Krack C. een hele succesvolle merrielijn opgezet.

Porsche-S 1997, Burggraaf x Irco Polo x Farn

Een experiment; als twenter gekocht, zelf zadelmak gemaakt en als drie jarige weer verkocht.

Onerfa II 1996, Flemmingh x Variant x Eros

Mijn eerste veulen. Heel blij met dit merrieveulen. Helaas is zij als twenter verongelukt in de opfok.

Rinerfa 1998, Krack C. x Variant x Eros
STER, PROK, Prestatie (dubbel!)

Rinerfa was mijn eerste Krack C nakomeling. Krack C was vanaf het eerste moment mijn favoriete hengst. Onder Nick Wagman zag ik hem voor het eerst op een hengstenshow. Hij liep geweldig en later onder Anky van Grunsven heeft Krack C het hoogst haalbare behaald; de Grand Prix. Ik koos Krack C voor Dinerfa voor een minder recht kruis, voor bloed en luxe en voor voorbeentechniek. Het resultaat was Rinerfa, al op haar eerste 3 nakomelingen het predicaat prestatie met niet minder dan een internationaal Grand Prix paard Dr. House Grand Prix paard en een Prix St. George paard. Inmiddels is Rinerfa dubbel prestatie. Uniek voor een merrie die nog wordt ingezet voor de fokkerij. Rinerfa verkocht ik als twenter. Zij werd het jaar daarop vlot ster en werd vervolgens naar Duitsland verkocht. In 2013 heb ik haar teruggekocht en van deze aankoop nog nooit spijt gehad. Wel wat tegenslagen in de fokkerij maar de Franklins die ze bracht zijn extreem kwaliteitsvolle paarden.

Springtime 1999, Krack C. x Variant x Eros
STER, PROK

Springtime was mijn eerste Z paard. We hebben samen heel veel prijzen gewonnen. Ook was hij fijn op buitenrit. Een mooie tijd. In 2007 is hij verkocht.

Zinerfa 2004, Krack C. x Variant x Eros
STER, SPORT, PROK

Met Zinerfa heb ik heel veel prijzen gewonnen. Ze reed eigenlijk altijd wel in de prijzen. En hoe hoger het niveau hoe beter ze werd. Ze was erg werkwillig en heel fijn om mee te werken. Ze was wel wat een aparte en zeker niet door iedereen te rijden. Nadat ze Z2 was heb ik haar verkocht. Ze is met haar nieuwe eigenaresse ZZL geworden!

Anouque 2005, Prestige VDL x Wellington x Caruso
ELITE, EPTM (dres.) D-OC, PREFERENT

Anouque kocht ik als 3-jarige keurmerrie met het oog op de sport. Ze was op de CK 5e van Friesland geworden! Ze was drachtig van Westpoint toen ik haar kocht. Na haar eerste veulen Eastpoint is ze opnieuw gedekt ditmaal door Zhivago. In 2010 werd Frederique geboren. Daarna heeft ze de EPTM test gelopen. Zij had de hoogste score! Door de prioriteit van wedstrijdrijden bij Zinerfa is Anouqe helaas nooit uitgebracht in de sport. Ze heeft alleen als fokmerrie gediend. Niet onverdienstelijk overigens. Maar wel zonde want het is nog steeds ons best bewegende paard. Ze zou vandaag de dag nog steeds menig 3-jarige eraf lopen.

Eastpoint 2009, Westpoint x Prestige VDL x Wellington x Caruso. Z2 dressuur, PROK

Nadat Zinerfa verkocht was heb ik Eastpoint beleerd. Een ontzettend looplustige en werkwillige vriend. Altijd zin in zijn werk en altijd de oortjes er op. Wat een lieverd. We werden M2 dressuur voordat hij als 5 jarige werd verkocht. Nadat hij in Nederland Z2 was is hij naar Amerika verkocht.

Frederique 2006, Zhivago x Prestige VDL x Wellington x Caruso. PROK

Frederique is als 3-jarige verkocht. Ze overleed toen ze 5 jaar was tijdens de bevalling.

Infinity 2013, Dream boy x Prestige VDL x Wellington x Caruso. Z1 dressuur, STER

Infinity is het derde veulen van Anouque. Ik heb hem beleerd en op M-niveau getraind. Helaas werd ik ziek op het moment dat ik hem zou uitbrengen in de wedstrijden. Bij zijn trainingsstal is hij Z1 dressuur. Infinity is het makkelijkste paard ooit. Hij ging als groene 4-jarige braaf mee op buitenrit en keek nergens naar. Wat een heerlijk paard. Ik geloof dat hij erg veel talent heeft voor de hogere dressuur.

Jeanouque 2014, Vivaldi x Prestige VDL x Wellington x Caruso. STER, D-OC, Vrl. KEUR

Jeanouque train ik op dit moment op M-niveau. Ik hoop haar binnenkort te gaan starten. Zomer 2019 werk zij voorlopig keur op de CK met mooi jury commentaar.