Zadelmakerij Fan Leer

Jeanette Schaper
Nijesyl 1,
8618 NV Oosthem,


06 - 12 45 38 59

Nieuwe of gebruikte kwaliteitszadels, luxe hoofdstellen, reparaties, aanpassingen en deskundig advies en controle.
kwaliteit, flexibele openingstijden ook in het weekend en 's avonds, snelle reparaties en eerlijk advies!
Zadelmaker opgeleid door de beste Engelse zadelmakers.
MSFC gediplomeerd   Sonja, Welsh kruising, b-pony. Toen ik 8 jaar werd kreeg ik mijn eerste pony. Ze heeft me heel veel zand laten happen en ook heel veel geleerd. We waren gek op springen. Lid van ponyclub De Team te Koudum, gingen we zo'n 5 x per jaar op wedstrijd. 's zomers naar Elfbergen en Koudum en 's winters met de veewagen van Speerstra Warns naar Cornwerd, Pingjum en Tjerkwerd. We wonnen vele prijzen en zijn L-springen geworden.


Sonja

Ilco 1992, ruin. Schalkhaar x Indiaan

Toen ik 18 jaar werd kocht ik mijn eerste paard. Een twenterhengst van Schalkhaar x Indiaan. Ik zocht hem uit een koppel jonge paarden en viel op zijn aftekeningen. Wij werden B-springen en M-dressuur. In die periode was er een klasse L en een klasse M. L1/L2 en M1/M2 was (tijdelijk) afgeschaft. Ook met veel plezier vele buitenritten gemaakt.

Dinerfa 1985, Variant x Eros x Akino x Evert


Ik wilde graag een veulentje fokken en zo kwam ik Dinerfa tegen. Zij had al wat veulentjes gekregen en was vanwege een blessure niet meer geschikt voor de sport. Wij zijn toch nog M-dressuur geworden. Met twee keer het Amor bloed door haar aderen was ze niet de makkelijkste. Zij heeft in combinatie met Krack C. een hele succesvolle merrielijn opgezet.

Porsche-S 1997, Burggraaf x Irco Polo x Farn

Een experiment; als twenter gekocht, zelf zadelmak gemaakt en als drie jarige weer verkocht.

Onerfa II 1996, Flemmingh x Variant x Eros

Mijn eerste veulen. Heel blij met dit merrieveulen. Helaas is zij als twenter verongelukt in de opfok.

Rinerfa 1998, Krack C. x Variant x Eros
STER, PROK, Prestatie (dubbel!)

Rinerfa was mijn eerste Krack C nakomeling. Krack C was vanaf het eerste moment mijn favoriete hengst. Onder Nick Wagman zag ik hem voor het eerst op een hengstenshow. Hij liep geweldig en later onder Anky van Grunsven heeft Krack C het hoogst haalbare behaald; de Grand Prix. Ik koos Krack C voor Dinerfa voor een minder recht kruis, voor bloed en luxe en voor voorbeentechniek. Het resultaat was Rinerfa, al op haar eerste 3 nakomelingen het predicaat prestatie met niet minder dan een internationaal Grand Prix paard en een Prix St. George paard. Inmiddels is Rinerfa dubbel prestatie. Uniek voor een merrie die nog wordt ingezet voor de fokkerij. Rinerfa verkocht ik als twenter. Zij werd het jaar daarop vlot ster en werd vervolgens naar Duitsland verkocht. In 2013 heb ik haar teruggekocht en van deze aankoop nog nooit spijt gehad. Wel wat tegenslagen in de fokkerij maar de Franklins die ze bracht zijn extreem kwaliteitsvolle paarden.