Reparaties en vullen

Reparaties "veiligheid staat voorop"

Veiligheid is in een sport als de paardensport erg belangrijk. Een gebroken boom kan uw paard beschadigen en versleten stiksels van stijgbeugelriemen of singel kunnen grote gevolgen hebben. Controleer daarom tuigage regelmatig, het meeste materiaal gaat na reparatie vaak nog jaren mee.
 
Klik in het menu tarieven voor een overzicht van herstelwerk en een indicatie van de kosten voor standaardwerk, al het overige is in overleg.
 
 
Vullen  "Een goed zadel gaat meer dan tien jaar mee, de vulling echter niet"

Je zult verstelt staan van wat een kleine correctie aan de vulling teweeg kan brengen, niet alleen het paard heeft baat bij een zachte vulling ook kan een juiste ligging de zit van de ruiter enorm verbeteren. De meeste zadels zijn gevuld met wol. Wol is een natuurproduct en wordt onder invloed van zweet en regen hard; het vervilt. Daarom dient, afhankelijk van het gebruik, iedere 2 a 3 jaar de vulling vervangen te worden. Een juiste vulling is zacht en veert terug na indrukken.

Flair
Voor paarden met grote schouders of erg ongelijke schouders is het mogelijk lucht in te bouwen, meestal alleen in de voorkant van het zadel. Een luchtgevuld zadel, het zogenaamde flairsysteem, geeft het paard beter de mogelijkheid de schouder onder het kussen door te laten bewegen en het bevordert dan ook de schoudervrijheid.
 
Het vervangen van de vulling doe ik in de werkplaats, daarna vul ik het zadel af onder de ruiter. Na 8 – 10 weken moet de nacontrole worden uitgevoerd. Ik maak alleen gebruik van 100% scheerwol in combinatie met lining, dit geeft een mooi egaal resultaat.

Let op! Een zadel dat niet goed past kan door middel van een nieuwe vulling niet passend gemaakt worden.

 
Afleveren van reparaties na 18.00 uur of op afspraak.
Voor het opvullen en zadeladvies kom ik bij u thuis op afspraak.
 

Professionele zadelreparatie en opvullen

Gebroken boompunt